Ландшафтний дизайн 

Сад в середземноморському стилі

При просторової плануванні саду, стилізованого під ландшафт Середземномор’я, перевага віддається пом’якшеним контурам півкола і овалу: миксбордери і партерні посадки мають форму коми або літери «S», конструкцій альтанок додані контури півмісяця.

У дизайні саду в середземноморському стилі лідирують світлі кольори, особливо це помітно в підборі матеріалів для альпінарію: головним естетичним елементом виступає не граніт, а туф і вапняк, пару яким становить силікатна грубозерниста крихта, з якої роблять бордюрную підсипку паралельно доріжках.
Лідерами середземноморських альпійських гірок залишаються мирт і вереск, а низькорослі багаторічники типу молодила покрівельного або вербени з групи compacta висаджуються куртинами для плавного переходу від однієї зони саду до іншої, наприклад, від альпінарію до зони водойми.

Чимале значення в естетичному оформленні саду в середземноморському стилі надається і скульптурним групам. Якщо ви плануєте прикрасити ними зону водойми, то це можуть бути кам’яні зображення з фольклорним або анімалістскім ухилом: скульптури у вигляді ундин, чапель, великих морських коників додадуть ландшафту казкову атмосферу. Якщо у вашому саду передбачається фонтан, то форма його чаші може копіювати контури морської раковини або черепахи. Крім того, кам’яні скульптури можуть мати і функціональне значення, якщо їх використовувати в якості опор для альтанки.

Related posts